2012. október 28., vasárnap

Kedvenc szériák 4.




Aki szokta olvasni a blogot már tudja, hogy a Colorama lakkok az abszolút kedvenceim, de talán az egyszeri látogatónak is feltűnik, hisz a lakkos bejegyzések nagy részében ők a főszereplők. Mindig meg is kapták egyenként a nekik kijáró dicsérő szavakat, de gondoltam így együtt is megérdemelnek egy bejegyzést. Plusz így a jövőbeli posztoknál már nem kell minden alkalommal ömlengenem. :) Mostanra jó pár összegyűlt belőlük, és az eddigiek alapján abszolút helyük van a Kedvenc Szériák  sorozatban. 

Képek a mini kollekciómról és az emlegetett dicsérő szavak a poszt további részében. :)

Régiek és újak: A Maybelline lakkjai nemrég estek át egy nagy ráncfelvarráson, új külsővel, színekkel, minőséggel jelentkeztek idén nyáron. Az előző forma is nagyon kedvelt volt, szép színekkel, csöpp alakú kis üveggel, de szerintem jót tett ez a megújulás, új lendületet adott egy régi kedvencnek. :) Én most leginkább az új lakkokról szeretnék beszélni, hisz ők azok, akik ennyire elbűvöltek, és így igazán aktuális a dolog.


Régi típusú Colorama lakkok


Külső: az üveg nekem nagyon tetszik, a hengerforma egyszerű és elegáns, nagy fényes fekete kupakkal, egyszerűen jól néz ki. 

Színek: A színvilág is szuper, bár sokak szerint lehetne kicsit izgalmasabb is. Én mégis azt gondolom jól van ez így, igaz, hogy nem nagyon találhatunk extrém árnyalatokat, de egy egyszerű dolog is lehet különleges, és én pont ezt tapasztaltam több Colorama lakknál is. Ez a fajta különlegesség nem az üvegben, mint inkább használat közben, a körmökön mutatkozik meg, a színeknek egyedi mélysége, szépsége van, nehéz ezt megfogalmazni. Alapszínek jelennek meg, de azok tökéletesen, valahogy így mondanám. A skála teljes, a fehértől a feketéig találhatunk nekünk tetsző szépségeket. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a lakkok nem kaptak fantázianevet ( a régieknek volt nevük ), csak számot.

Finish:
krém - az igazi kedvencek, nagyon tartósak és gyönyörűek pl: 652
fényes: nagyon jó minőségűek, nem igényelnek fedőlakkot, a fényük önmagukban is elég pl: 100, 16
csillámos: hígabb állag, 1-2 nappal hamarabb kezdődik a kopás pl: 103, 101
króm / fémes: sűrű, mintha tömör csillám lenne, nehéz csíkozódás nélkül felkenni  pl:108


Az én kis gyűjteményem, ami a kép készítése óta már eggyel nőtt :) Balról sorban: 16, 100, 101, 103, 652, 108


Állag, ecset: Természetesen állagra ezek a lakkok sem ugyanolyanok, van köztük egész híg és sűrű is, de az közös bennük, hogy ez egyik esetben sem befolyásolja a végeredményt, ami tökéletes fedés 2 rétegben. Az ecset az aktuális trendeknek megfelelően széles, könnyű vele a lakkozás. Arra érdemes figyelni, hogy sok lakkot vesz fel egyszerre, főként sűrű állagnál, egyszerűen le kell húzni a fölösleget az üveg falán és nem lesz gond. ( Minél vékonyabb rétegben festünk, annál gyorsabb lesz a száradás és szebb a végeredmény, a buborékosodást is el lehet így kerülni. )

Tartósság: 4-6 nap rendes igénybevételnél (mosogatás, takarítás, hajmosás, stb.) Úgy vettem észre, a sűrűbb, 'creme finish'-ű lakkok tovább tartanak, és kevésbé hajlamosak a lepattogzásra is, és ebben az esetben is lassan indul a kopás, nem mindjárt hatalmas foltokban. Ez elsőre talán nem hangzik kiemelkedőnek, de az általam eddig használt lakkok között abszolút a Coloramak a győztesek, ha nem tervezem hamar az átfestést nálam mindig ők a befutók. :)

Ár: átlagosan 750 Ft. Mennyiség: 7 ml. Sokszor akciózzák a Rossmannban, ha valaki ezt az árat soknak tatja, érdemes figyelni. Többen drágának találják, de szerintem abszolút megérik ezt a pénzt, igazán jó minőséget kapunk érte.




Az eddig a blogon bemutatott lakkok:




















Fölső sor: 101 és 100
Alsó sor: 652 és103

Erre a linkre kattintva megtaláljátok a Colorama lakkokról készült részletes bejegyzéseket: 


Remélem tetszett ez a kis összefoglaló, és elég meggyőzőre sikerült ahhoz, hogy néhány olvasót vásárlásra csábítson. ; ) Higyjétek el, nem fogtok csalódni, ezekkel a lakkokkal csak jól járhat az ember lánya. ^-^



Szép napot, Szabina
:)


11 megjegyzés:

  1. Pont ma kentem fel a glam napokon vett új corolama lakkom, szerintem holnap postolom is. Nagyon elégedett vagyok vele. A régi szériából a wonder violet ennyre nem vált be.

    VálaszTörlés
  2. Én is jobban szeretem az újakat, csak már le kéne állni a gyűjtésükkel! :) Kíváncsi vagyok melyik színt választottad, és végül mik lesznek a tapasztalataid. Remélem hasonlóak mint nekem és szeretni fogod a Colorama-d! :)

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok Lányok!

    Inspirálódtam általatok, és (igen megint egy új) blogot hoztam nektek. Remélem szeretni fogjátok! :)

    http://barkingbeauty.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  4. Én nemrég kaptam az egyik barátnőmtől 103-asat, nekem is nagyon tetszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, szuper lakkok. Nekem ma is sikerült elcsábulnom, lassan tényleg összegyűjtöm a kollekciót! :P

      Törlés
  5. Nekem csak a régi fajtából van pár, most elhatároztam, hogy nem veszek egy darabig új lakkot... de nagy a csábítás.. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És most még nagyobb a Rossmannban 559 Ft. akciósan. Ha nagyon csábít valamelyik szín, most itt a remek alkalom egy kis fogadalomszegésre ;)
      U.I.: Bocsánat a késői válaszért!

      Törlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Véletlen volt,nem akartam kitörölni, bocsánat!!!Már másodjára játszom ezt el, elég ciki. :P

      Szóval ez volt a hozzászólás by djkaty:

      Akciósan én is vettem már, de amúgy kicsit sokallom az árukat. Viszont egyenlőre ez az arany a kedvencem, sajnos nem találom a tökéletes arany árnyalatot :-(

      Törlés
    2. Én vettem már teljes áron is, addig birizgál egy-egy árnyalat, hogy nem bírom ki. :) De elég sokszor vannak itt-ott leárazva, ez az én nagy szerencsém. Az arannyal én is gondban vagyok,nekem ez sem az igazi, szólj ha Te már megtaláltad! :)

      Törlés
    3. Ha megtalálom, biztosan kikerül a blogra is, de egyelőre vagy túl ezüstbe hajlók, vagy sárgásak :-)

      Törlés

09 10