2014. augusztus 4., hétfő

BEJÖTT | SALLY HANSEN DOUBLE DUTY BASE & TOP COAT



Egy jó alaplakkot nehezebb találni mint ahogy gondolnánk, egy jó alap- és fedőlakkot talán még nehezebb. A Rimmel Nail Nurse után, amire végül nem tudtam azt mondani hogy újravásárolnám, kicsit én is bajban voltam, nem tudtam melyik márka felé forduljak. 
Aztán elkeveredtem a Sally Hansen pult felé (mint mindig) és gondoltam teszek egy próbát a márkával, olyan professzionálisnak tűnt a sok típusú, szépen becsomagolt körömápoló. A Double Duty alap- és fedőlakkot hoztam el végül, ami már közel 3 hónapja a körmöm legjobb barátja, egy körömfestés sem kezdődhet - vagy végződhet nélküle. 

Ami először feltűnt az az érdekes állaga, nagyon sűrű, már-már zselés, mégis gyönyörűen és vékony rétegben terül a körmökön. Egy icipici mennyiség elég belőle, 3 havi használat után láthatjátok a képen milyen kevés fogyott belőle. Alaplakként tökéletes - hamar szárad és védi a körmeimet, még egy lakk sem fogott ki rajta akármilyen erős volt is a színe, és mintha a növekedést is segítené kicsit. Fedőlakként kevesebbszer használom, mert egyszerűen lusta vagyok hozzá (tudom, tudom), megrögzött 2 réteges vagyok ugyanis. De különlegesen türelmes festésekkor és persze nail art-nál bevetettem már, és ebben a szerepben is megállta a helyét. Nem mondom hogy olyan szép a fénye mint a Seche Vite-é, de szépen egyben tartja amit kell és meghosszabítja a manikűr élettartamát is.
Nagyon örülök hogy végül rátaláltam, tulajdonképpen egy tökéletes alap és egy jó fedőlakkot rejtettek ebbe a kis üvegbe. Az ára is nagyon baráti, 990.- / 13,3 ml, és a Müller és a DM üzleteiben találhatjátok meg. 



Ti kedvelitek az iylen 2 az 1-ben lakkokat? 
Van jól bevált alap / fedőlakkotok amit mindig használtok? 




9 megjegyzés:

  1. Jól hangzik :) Én általában pont, hogy az alaplakkhoz vagyok lusta, csak akkor használok, ha tényleg kénytelen vagyok sokáig ugyanazt a manikűrt viselni és tutira kell mennem a tartósságban. Jelenleg egy Rimmel alap- és fedőlakkot használok, ami már a végét járja és szívem szerint újra is venném, de lehet tenni fogok egy próbát ezzel - majd még meglátom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már nem tudom kihagyni az alaplakkot, főleg mert elég egyenetlen a körmeim felülete és nincs olyan gyakran türelmem a polírozáshoz mint amilyen gyakran kellene....:) A lakkozással is úgy állok, hogy nagyon szeretem ha szépen ki van festve, de a festést magát általában rettenetesen unom. :D

      Lehet hogy akkor ugyanazt a Rimmel lakkot használtuk, igazából nekem is bevált, de nem nyűgözött le, ezért váltottam végül. Remélem ha kipróbálod a Sally Hansent, Te is elégedett leszel vele! ;)

      Törlés
  2. Nekem nagyon nem vált be. Minden lakkom már másnap pattogzik. Sajnálom, hogy anno megvettem :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó sajnálom! Én nagyon szeretem, egész sokáig fenn maradnak vele minden. Érdekes hogy egy ilyen lakk mennyire máshogy működik mindenkinél!

      Törlés
  3. Nekem egyáltalán nem vált be. Alaplakknak használtam el kínomban, annak kb. átlagos volt, annyit tudott mint bármelyik olcsóbb társa. Fedőlakként egyáltalán nem tetszett, vannak ennél sokkal jobbak is. De lehet hogy én egy selejtes példányt fogtam ki :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy tűnik sokaknak nem vált be, érdekes. Én épp alaplakként kedveltem meg nagyon, szeretem hogy szépen terül és hogy nagyon gyorsan szárad. Biztos vannak hasonló, jobban teljesítő lakkok is, és persze ott a legendás Seche Vite, de én úgy vagyok vele hogyha mindig meg kellene vennem őket már színes lakkra nem is jutna. :P

      Törlés
  4. Nekem az égvilágon semmilyen fedőlakk és alaplakk nem jön be kb :D Nagyon nyomorult körmeim vannak, tökmindegy mit kenek rájuk, másnap pattog lefelé. Ez nekem is megvan, inkább alapnak használom én is, fedőként nagyon meghosszabbítja a várakozási időt, úgyhogy inkább gyorsszárító fedőlakkot használok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát, látod ilyenről még nem is hallottam! Milyen érdekes, elemezzük a lakkokat, sokan teszteljük őket és közben valószínűleg főként a körömtípus határozza meg a tartósságukat.

      Gyorsszárító fedőlakkokkal szemeztem már, de tudom hogy úgysem használnám, mert a körömfestés folyamatát magában rettenetesen unom, ezért sem szoktam fedőlakkot alkalmazni (bad blogger) :D Viszont ami szuper az a Bourjois Körömszárító Cseppek - tényleg működik, sietős festésnél aranyat ér! És amit még tudok ajánlani tartósság szempontjából, az a Sally Hanse Hard As Nails vonal - gyönyörű a finishe és szinte lerobbanthatatlan!;)

      Törlés
  5. Alaplakknak nagyon szeretem, de ha fedőlakknak is használom, nekem nagyon lassan szárad, úgyhogy megtartom egyfunkciósnak :D

    VálaszTörlés

09 10