2015. január 30., péntek

INSTANT FÜSTÖS SZEMEK | BOURJOIS SMOKY STORIES


Füstös szemek - a kis fekete ruhához hasonlóan egy nő "fegyvertárának" alapkellékei közé tartoznak. De valljuk be, míg a kis feketénkbe ideális esetben könnyű belebújni, szép füstös szemeket készíteni már közel sem ilyen könnyű.
Milyen szemhéjpúder könnyítheti meg a dolgunk? Legyen pigmentált hogy ne kelljen a végtelenségig építgetni; nagyon fontos hogy könnyen satírozható legyen és persze tartós. És az sem hátrány ha az egymással összeillő színeket egy helyen találhatjuk meg, hogy biztos meglegyen a harmónia. Azt hiszem valami ilyesmire gondolhattak a Bourjois-nál is amikor megalkották a Smoky Stories palettákat. 


A palettákban 3 ugyanabba a színscsaládba tartozó árnyalat található amiket kombinálva különböző sminekeket alkothatunk. Középen egy kis kockányi glitter is helyett kapott - ha egy kis extra csillogásra vágynánk, ezen ne múljon. A textúra nagyon krémes, szinte nem is púderszerű így felvitelnél nem potyog. Zéró elkenődés, csak oda kerül a festékből ahová mi akartunk tenni. A pigmentáltásg lenyűgözött, főként a sötét színek - a fekete felvitelénél a "Wáó" felikáltás is elhangzott... Kivételesen a palettákban lévő kis applikátorokat használtam és azt kell hogy mondjam, teljesen megfelelnek a célnak. A hegyes végű oldallal például gyönyörű tusvonalat lehet rajzolni, én meg is tartom erre a célra. 
Minden nagyon ígéretesnek hangzik, de persze alávetettem a Grey and Night palettát a végső tesztnek is - készítttem vele egy klasszikus füstös sminket. A világos szürke árnyalatot felvittem a teljes szemhéjra, majd az alsó feketét a külső V-be amit kicsit meg is hosszabbítottam (ehhez egy álom ez az applikátor). A legvilágosabb fehér szín került a belső szemzugba és a szemöldök alá, és ennyi. Én is meglepődtem milyen gyorsan végeztem, különös bonyodalom nélkül. Végül a glitter is felkerült ha már kora reggel ilyen bulis sminket sikerült csinálni, ez már igazán nem maradhatott el... És meg kell hogy mondjam tetszik. Nem hiába került bele a palettákba - feltette az i-re a pontot.

A Smoky Stories palettákat itthon 6 árnyalatban találjátok meg a drogáriák polcain, és minden információt megtalálhattok róluk a Bourjois weboldalán.



Hogy tetszenek a Bourjois új palettái?
Ti szoktatok füstös szemsminket készíteni?

3 megjegyzés:

09 10