2014. június 18., szerda

ÖNBARNÍTÓK CSATÁJA


A napozással sajnos mindig hadilábon álltam - egyszerűen nem szeretek egy helyben órákat ülni és izzadni, és izzadni és még többet izzadni miközben majd megsülök. Persze a bronzbarna bőr az én listámon is szerepel minden nyáron. Így leginkább önbarnítókkal igyekszem egy kis alapszínt elérni, amit aztán a nyaralás során elmélyíthetek.Szerencsére találkoztam egy-két remek termékkel is - kivillanó, világító hófehér lábak, ég veletek! 


Néhány "alapszabály"
Minden önbarnító kicsit más, de azért van néhány pont amit mindegyiknél érdemes betartani. Így nagy eséllyel elkerülhetjük a foltokat és egyenletes színt kaphatunk. 
  • Az egyik legfontosabb: az önbarnítót mindig tiszta, leradírozott felületre vigyük fel! 
  • Használhatunk kesztyűt amivel könnyebb az egyenletes eloszlatás, de ez opcionális.
  • Ha nincs külön jelezve hogy lehet, ne használjuk az arcunkra is az önbarnítót!
  • Használat után mindig mossunk alaposan kezet!
  • Hagyjunk egy kis időt a krém beszívósására és csak eztután öltözzünk fel. 


YVES ROCHER AUTOBRONZANT ÖNBARNÍTÓ HIDRATÁLÓ TEJ | a verhetetlen
A tavalyi tavasz / nyár egyik nélkülözhetetlen terméke volt, nagyon szerettem és szeretem most is. És hogy miért is: az illata nagyon finom édes-virágos (barnítós illatról szó sincs), hidratálóként is szuper, sőt talán mondanám inkább testápolónak. Az önbarnító hatása pedig egész visszafogott és enyhe, ugyanakkor ad egy kis bronzos ragyogást is a bőrnek. A színe építhető és egyenletesen kopik, foltokról szó sincs. Arcra is használható. Egyszerűen nem lehet vele hibázni. TESZT

DOVE SUMMER GLOW | a klasszikus
Egy csalódást követően, a sok jó vélemény hatására vettem meg. Igazi klasszikus és nekem is bevált. Egy kellemes illatú testápolóba rejtett önbarnító, ami már kétszeri használat után szép, napcsókolta hatást kelt. Én egy napot kihagytam a felvitelek közt, tehát minden másnap használtam és nagyon természetes, egyenletes, egységes színt kaptam. Ha benne lenne az Yves Rocher-féle ragyogás effektus, tökéletes lenne, de így nálam az előbbi a befutó.

GARNIER AMBRE SOLAIRE | a csúf
Az előbb emlegetett csalódás tárgya. Nagy reményekkel kezdtem el használni, és kezdetben nagyon teszett is. Már első használatot követően intenzív barnaságot kaptam, második után pedig már olyan voltam mint aki már néhány hete hazaérkezett a nyaralásból és szépen elmélyült a színe. Na de ezután jött a horror! Mivel elégedett voltam a színnel, gondoltam kihagyik néhány napot. Ekkor elkezdett hatalmas foltokban kopni, rettenetesen néztem ki, mint egy barna pöttyös dalmata...Alig vártam hogy megszabaduljak tőle! Ez a folyamat sajnos napokig tartott, és zuhanyzás után szó szerint lepergett a bőrömről. Soha többet! :(

Egy kis alapszín elérésére az Yves rocher és a Dove önbarnítója tőlem csillagos ötöst kap, könnyű használni őket, hidratálnak és még az illatuk is finom! Bár rosszul indult a kapcsolatunk, azt hiszem a Garnierrel is érdemes lehet tenni még egy próbát, bár lehet hogy erre inkább már csak a pulóveres időben kerítek sort. 



Ti használtok önbarnítót?
Van kedvenc, jól bevált ilyen terméketek, eseteleg valamilyen tippetek?


4 megjegyzés:

  1. Biztosan kipróbálom ezt az Yves Rocher önbarnítót :) Nekem most Avonos van, és egy használat után szép, tengerparton szerzett barnaságot varázsol, de kicsit foltos a végeredmény, de nem vészes, és ez biztos az én ügyetlenségemnek köszönhető :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem neked is ennyire beválik majd! ;) Az Yves Rocher elég foltbiztos, én sem vagyok profi, de ezzel eddig még sosem fordult elő. Jól hangzik az Avon-os verzió is, köszönöm a tippet! :)

      Érdekesek ezek az önbarnítók - hogy mennyire fontos az előkészítés és a felvitel, de én azért úgy vagyok vele, hogy minden kézügyesség mellet működnie kell egy jó darabnak.

      Törlés
  2. Hetek óta foglalkoztat a gondolat, hogy ki kéne próbálnom egy ilyet. Azt hiszem teszek egy próbát a Dove termékével, Yves Rocher közelébe sajnos egy ideig nem jutok. :( A Dove-ot nem lehet arcra is kenni ugye? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor hajrá! ;) Igazából nincs nagy kockázata a dolognak, a Dove summer Glow például kb. 1000 Ft és szerintem nem nagyon lehet benne csalódni, olyan finom, mérsékelt a hatása hogy nem történhet nagy katasztrófa. ( ellentétben a Garnierrel... :( )

      Már létezik webshopja is az Yves Rochernek: http://yves-rocher.hu/ ! ;) Így rendelhetsz innen is néhány klassz dolgot! :)

      Igazából nincs ráírva hogy nem lehet, de én nem ajánlom, arcra érdemesebb professzionális, direkt az arc bőrére kifejlesztett önbarnítót használni.

      Törlés

09 10