2014. január 10., péntek

Teszt / La Roche-Posay Cicaplast Mains kézkrém





Egy korábbi, vásárlós bejegyzésben már írtam röviden a La Roche-Posay egyik újdonságáról, a Cicaplast kézkrémről. Akkor azt ígértem, hogy a legalkalmasabb alanyon - a barátom extraszáraz kezén - fog zajlani a tesztelés és beszámolok majd az eredményekről. Egy hónap használat után azt hiszem itt az ideje hogy betartsam az ígéretem. :)


A Cicaplast termékcsalád arra hivatott, hogy elősegítse az érzékeny és irritált bőr gyorsabb regenerálódását. A már jól ismert Cicaplast és a Cicaplast Baume krémek mellé érkezett ősszel két újdonság, egy ajakápoló és a teszt alanya, a kézkrém.

Nagyon örültem, hogy a La Roche-Posay előrukkolt egy ilyen termékkel, és különösen a hideg idő beköszöntével, mikor a bőrnek méginkább szüksége van az extra ápolásra. Én ugyebár sokat mosogatok és ez sajnos meglátszik a kezemen is, eléggé kiszárítják még a "kézkímélő" mosószerek is. A barátom kezének legnagyobb ellenségei pedig a hideg és a szél, a helyzet annyira rossz tud lenni, hogy már kisebb sebek is kialakulnak rajta. Ezekkel a problémákkal kellett tehát megküzdenie a Cicaplast kézkrémnek.

Első használatra is lehet már érezni, hogy egy nagyon gazdag krémről van szó. Az állaga gél jellegű és nagyon sűrű. Teljesen szagtalan. Egész kevés, kb. két borsónyi mennyiség elég belőle egy kézre. Gyorsan felszívódik és nem hagy zsíros érzetet, de mintha egy láthatatlan réteg képződne a bőrfelszínen, ez valószínűleg a 30 %-os glicerin tartalomnak köszönhető. Bekenés után nem hagy maga után zavaró érzést és szinte rögtön hozzáérhetünk bármihez. A bőr puha lesz és selymes, nagyon kellemes a tapintású, és érezhető az intenzív hidratálás.

De a La Roche-Posay nem csak azonnali segítséget ígér, azt állítja hogy folyamatos használatával a bőr ellenállóképessége megnő és hatékonyabban védekezik majd az irritációval szemben. Tulajdonképpen, ez mind igaz. :) A barátom keze a használata óta sokkal jobb állapotban van, nem szárad ki annyira és így a sebek fel sem tűntek. Ezt napi egyzseri használattal értük el, este már rituálévá vált a kézkrémes kézmasszás, ami nem csak a bőrének, de a lelkének is jót tesz. :) Eddig semmilyen krémmel nem tudott ilyen eredményeket elérni. 

Azért akad itt egy kis negatívum is, ugyanis a kézkrém kiszerelése nagyon kicsi és ehhez képest viszonylag drága. Egy hónapnyi, mindennapos használat után már alig van a tubusban. Az ára patikánként változó lehet, én 1700 Ft.-ért vásároltam meg az 50 ml-es tubust. Nagyobb kiszerelés nem kapható. 



 Hatékonyságát tekintve ez a legjobb kézkrém amit valaha próbáltam / próbáltunk! Minden ígéretét teljesíti, intenzíven hidratál és még a jövőbeli irritációkkal szemben is védelmet nyújt. Száraz bőrre kész csodaszer! :)
Mindenkinek ajánlom aki hasonló problémákal küzd, vagy csak kis szeretne próbálni valami valóban hatékonyat kézápolás terén.







4 megjegyzés:

  1. Én is ezt használom, szintén nagyon szeretem! :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is hidegekcémám van - az első hideg őszi szélnél totálisan kiborulnak a kezecskéim és még a legdurvább Neutrogena sem képes megmenteni :( Felírtam ezt a krémet magamnak, köszönöm a posztot! :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Á szóval így hívják ezt a problémát! :) Tényleg nem tudtam, köszi az infót. Mindenképp ajánlom ezt a kézkrémet, remélem segíteni fog neked is! :)

      Törlés

09 10