2014. január 16., csütörtök

Makeup & Tips / Simple, yet flicked






Ma végre, másfél hét betegség után sminkelhettem. :) Egyenlőre valami egyszerűt szerettem volna, és igyekeztem olyan termékeket használni amik adnak egy kis plusz fényt, amikkel kicsit visszavarázsolhatom az egészséget, legalább az arcomra. A leírásba belecsempésztem néhány sminkelési tippet is, remélem tudtok belőle inspirációt meríteni! :)


Az alapozó a Healthy Mix Serum volt, amit nemrég vásároltam, és eddig remekül teljesít. A színe szinte tökéletesen passzol az arcbőrömhöz, a fedése enyhe-közepes és felvitelt követően szinte egybeolvad a bőrömmel. Ez a harmadik típusú Healthy Mix alapozóm, tervezek is egy összehasonlító posztot róluk.  ;) Két korrektort használtam, a Healthy Mix-et a szemem alá, a Catrice Carmouflage korrektort pedig a problémás helyekre, ez a kombináció nálam mindent visz. A folyékonyabb állagú korrektorokat általában könnyebb eldogozni a szem alatti területeken, míg a sűrűbb, erősebb fedés a problémás területeken teljesít jobban. Így a különböző típusú korrektorok tökéletesen kiegészítik egymást.

A szememre a közkedvelt Color Tatto-k közül az On and on bronze került, amivel hölgyeim, sohasem hibázhatunk! :) De természetesen itt nem tudtam megállni, és a L'oreal Blackbuster tussal rajzoltam egy kis ívet, ami szép keretet adott a szememnek. Egy jól megrajzolt tusvonallal egészen megváltoztathatjuk a sminkünk természetét, illetve gyönörűen lehet vele formázni a szem alakját. Ha valakinek nehezebben megy a megrajzolása ajánlom a L'oreal filces tusát. A Blackbuster-rel, olyan ívet alakíthatunk ki, amilyet csak szeretnénk, és a hegyes végével szépen elvékonyíthatjuk kifelé a vonalat. A szempillaspirál természetesen a régi-kedvenc Max Factor 2000 Calorie, ami hosszú, ívelt pillákat varázsol.

A pirosítót ma a Mac szolgáltatta a csodálatos Gleeful személyében. Egészen finom fényt kölcsönöz az orcáknak és persze gyönyörű színt is. Mostanában egyébként megváltoztattam a pirosítási rutinom és az almácskákra helyezem a hangsúlyt, úgy érzem ez a technika jobban illik az arcformámhoz, és így a pirosító is méginkább előtérbe kerül a sminkemben. Egy szájhangsúlyos sminknél inkább az arccsontra érdemes a színt helyezni, hogy a középpontban valóban az élénk ajkak álhassanak.

És ha már az ajkakról van szó,  ma a Rimmel Apocalips Celestial árnyalatát választottam, ami lágy rózsaszín színével egy kis egészséget és ártatlanságot adott a sminkemhez.
Végül pedig az abszolút kedvenc Bourjois Jaca Rice Powdert használtam az egész arcomon. Tudom hogy ez extrémnek tűnhet, de felvitel után a csillámok enyhe fénnyé alakulnak át a bőrön, így adva az arcnak egészséges, természetes ragyogást. A felvitelkor érezhető rózsaillat pedig nálam már nem hiányozhat egy sminkelés alkalmával sem. A rózsák illata a tökéletes végszó...



Milyen volt a Ti mai sminketek? 





1 megjegyzés:

  1. Végre beszereztem az On and On Bronze-t, nem bántam meg :) most is az van rajtam egy kis Rimmel Scandaleyes bronz szemceruzával. Én általában a szemfestéssel variálok, a többi majdnem mindig ugyanaz.. mármint van több bronzerem meg több púderem, stb, de szerintem még én sem tudnám megmondani, hogy melyik van rajtam, ha nem tudnám :D

    A Healthy Mix alapozót én is be akarom szerezni, a mostani Max Factorom nagyon kiemeli a száraz részeket, és abban bízom, hogy a Bourjois majd nem fogja. Igaz, a Healthy Mix korrektorért annyira nem vagyok oda.

    Az Apocalips meg csodálatos, csak jó lenne, ha több árnyalatot lehetne kapni, remélem tavasszal bővítik pár vidámabb színnel a kínálatot...

    VálaszTörlés

09 10