2014. január 8., szerda

2014 hajtrendje: a félhosszú bob


A blogokat böngészve azt látom, hogy egyre többen szabadulnak meg a tincseiktól, új hajtrend kezd kibontakozni. A vállig érő bob lesz az "új ombre"?


2013-ban divathullám söpört végig a sztárokon, egymás után vágatták le gyönyörű hosszú hajukat és váltottak fiúsan rövidre vagy bob-ra. Nekem az utóbbi, hosszabb változata nagyon tetszik és a bloggereket látva ahogyan egymás után sorban döntenek az új frizuratrend mellett, egyre inkább elgondolkodom rajta hogy én is meglépjem-e a nagy hajvágást.

A bob-nak arról a változatáról van szó, ami kb. vállig ér és néhány rövidebb tincs is van benne a tetxúráltabb hatás érdekében. Ez a frizura klasszikus és modern, elegáns és vagány egyszerre. Enyhén hullámos hajjal és / vagy kissé "kócosan" mutat a legjobban. Sokan kombinálják az ombréval, melírral, vagy egy kis árnyalással ( világosabb-sötétebb tincsek ) dobják fel az összhatást.

Nagyon sok érv szól a frizuraváltás mellett. Könnyebb lenne kezelni a hajamat, megrövidülne a szárítási idő, a fésülés, a mosás és az egész hajcihő egyszerűbb lenne. Talán az egyik legnagyobb problémám, a lelapulás is megoldódna. Eltűnne a száraz, töredezett hajvégek nagy része. Hipp-hopp belőhetném a frizurám: egy kis textúráló spray, olaj a végekre, esetleg hajlakk vagy hajfényspray és kész is. A bob-nak ezt a válig érő, kócós hatású változatát nagyon közel érzem a stílusomhoz és abszolút el tudom képzelni vele magamat. A kedvenc bloggereim, mint Alix (icovetthee) inspirálnak, és szeretném legalább egyszer a megszokott helyett az újat választani. Divatosnak lenni mindig jó. És, bár ez ellenérv is lehetne, kicsit idősebbnek nézhetnék ki, talán elhinnék rólam a 24-et. :) És persze a haj úgyis megnő.

Ami pedig leginkább ellene szól: a vágás. Egész kicsi koromtól kezdve hosszú a hajam. Szóval nagy változás lenne, kb. a hajam fele eltűnne. Ezzel pedig az járna hogy nem tudnék szép hosszú fonatokat alkotni, nem tudnék kontyot csinálni és a lófarok sem lenne az az igazi hosszú. 

Összegezve, vágyom a válozásra és ez a hajtrend most tényleg nagyon tetszik. De kicsit félek kilépni a komfortzónámból és persze sajnálom a hosszú tincseimet.

A kép felső sorának bloggerei:
Meg - Meg's Budget Boutique
Alix - ICOVETTHEE
Lily - etc Lily Melrose



Ti mit tanácsoltok az ügyben? Vágni vagy nem vágni, ez itt a kérdés. :)
Nektek tetszik az új frizuratrend? Kipróbálnátok?





13 megjegyzés:

  1. Én is pont ilyesmin gondolkoztam :) már unom a hosszú hajamat, de sajnos nagyon lassan nő, ezért nagyon meg kell gondolnom, hogy tényleg belevágjak e :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nem csak szerintem nehéz a döntés! :) Én is vágyom már valami változásra, bár nekem viszonlyag gyorsan nő a hajam. Már csak a bátorság hiányzik.:)

      Törlés
  2. Engem Essie Button "vett rá", hogy levágassam a már szép hosszú tincseimet, szerintem neki annyira jól áll, sokkal jobb így, mint a hosszú hajával (bár már megint kezd nőni neki :)). Rábeszélni nem akarlak, de szerintem néha jól esik az embernek egy ilyen váltás, én pl. már nagyon untam a hosszú hajat, pedig egyébként hosszú haj párti vagyok, most megint nekiálltam növeszteni:) Jó a rövid, de a "bad hair" napokon könnyebb kezelni a hosszút, én meg lusta vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Essie-nek tényleg jól áll a rövid, a frufrus korszakát is nagyon szerettem. Az én legfőbb inspirációm Alix, ő valami gyönyörű és ez a haj nagyon jól áll neki, olyan sikkes.:) Én is hosszúhaj párti voltam mindig, és vagyok is, de azért rossz lenne emiatt nem kipróbálni valami mást. Tényleg, a hajam kb kiskorom óta ugyanolyan...:D Szóval nem bánom a rábeszélést, sőt! :) Ó és a lustaság itt is uralkodik, nekem nagyon ritkán van kedvem leülni min. egy órára belőni a hajam...

      Törlés
    2. szerintem még télen vágasd le, hogy a melegben már össze tudd kötni :) látod,milyen praktikus szempontjaim vannak?:D amúgy meg tényleg nem árt kipróbálni egy újat, és a rövid haj még mindig előbb helyrejön, mint egy radikális festés, szóval hajrá:)

      Törlés
  3. Akkor szuper trendi vagyok. :D Kb. egy hónapja vágtam le a szép hosszú hajamat a vállamig enyhén lépcsőzetesen, és még természetétől fogva hullámos és rakoncátlan. Már nagyon elvoltak öregedve a hajvégeim, kellett már neki egy ekkora frissítés. Én tanácsolom, hogy vágj bele, kicsit megpihennél te is meg a hajad is, és sokkal szebb lesz, ha visszanő, meg úgy el is tudom rajtad képzelni. Meg hát a változatosság ereje ebben a rossz időben... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor ösztönösen ráéreztél a közelgő trendre! :) Biztos nagyon jól mutat a hullámos hajaddal , én kicsit félek is tőle hogy az enyém nem elég rakoncátlan ehhez a frizurához. A hajvégeim, főleg ősz óta nagyon könnyen károsodnak, már rengeteg terméket - olajakat,samponokat,pakolásokatstb. - kipróbáltam, de nem kapta vissza a régi énjét. Lehet hogy tényleg ez a vágás lenne erre a megoldás a problémáimra. Jó hogy írtam róla, nagyon kezdek az "igen, megcsinálom" felé húzni a bátorítás hatására. Köszönöm neked is! :)

      Törlés
  4. Kontyot lehet a vállig érőből is csinálni, folyton úgy hordtam, amikor akkora volt:) Ha ki szeretnéd próbálni egyszer tedd meg, de ha ennyire hezitálsz talán most nincs még itt az ideje :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet hogy csak nekem nehézelképzelni a kontyot ekkora hajból, én mindig csak extra hosszúból csináltam. :) Nem is tudom, lehet hogy pont itt az idő, mert ennyire viszont még sosem gondolkoztam el radikálisabb vágáson. De ez a trend, ez a trend....Olyan sikkes. :)

      Törlés
  5. Én is pont ezen gondolkoztam... Nehéz megválni a hosszú tincsektől. De egyszer mindent ki kell próbálni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Igazad van, ha nem próbáljuk ki sosem tudhtajuk "mi lett volna, ha..."! :) Ha Te rászántad magad, mindenképp írd meg! :D

      Törlés
  6. Én vágattam már hátközépig érőt éppen hogy vállig érőre, de nem bántam meg, kell is a felfrissülés, az új néha :) de mondjuk gyorsan is nő, mert ez ha jól emlékszem 2011 tavaszán volt, aztán 2012-ben már nyár elején újra vágattam belőle pár centit, mert nem akartam olyan hosszút, azóta pedig eü-i vágáson voltam csak, de jelenleg hátközépnél is hosszabb, szóval érik a vágás :D

    VálaszTörlés
  7. Kb pont olyan képekkel indultam nemrég a fodrászhoz, mint Olivia Wilde-é (oldalfufrus félhosszú), a hátközépig érő hajammal. Sajnos nem sikerült megvalósítani, a fodrász egyszerűen nem merte levágni a hajam!! 4-szer mondtam neki, hogy még vágjon, még vágjon, aztán meguntam... Így hosszabb maradt, de mivel úgy látom, még divat is lesz idén, muszáj leszek elmenni egy másik fodrászhoz. :D

    VálaszTörlés

09 10